Η Αληθινή Ειρήνη

Η Αληθινή Ειρήνη, σαν Υπέρτατη Κατάσταση της Ύπαρξης, είναι πέρα από κάθε αντίληψη και πέρα
από κάθε περιγραφή. Είναι κάτι που Νοιώθουμε Άμεσα όταν σβήνουν όλες οι «αυταπάτες»: Αχανής Παρουσία, Βαθιά Σιωπή, Μακαριότητα!
Η Αληθινή Κατάσταση, η Εσωτερική Ειρήνη δεν είναι κάτι που μπορείς να πραγματοποιήσεις.
Αυτοί που καθοδηγούν ή συμβουλεύουν τους ανθρώπους είναι κι οι ίδιοι, στην πραγματικότητα, σε άγνοια για αυτό δείχνουν στους ανθρώπους λάθος δρόμο. Τους οδηγούν στην απλή ανακύκλωση της κατάστασής τους. Αυτό που κάνουν στην ουσία, ακόμα κι όταν μιλούν για καταστάσεις πέραν της σκέψης, για διαλογισμό, πρακτικές, τεχνικές, κλπ. είναι να παρακινούν σε σκέψη, να τροφοδοτούν την σκέψη, την δραστηριότητα της σκέψης, σε ένα ατέλειωτο ταξίδι αναζήτησης. Η ίδια η μετάδοση των πληροφοριών είναι διανοητική διαδικασία αλλά κι αυτό που θέτουν σαν στόχο μέσα από οδηγίες και πρακτικές, είναι διανοητική διαδικασία. Στην πραγματικότητα τροφοδοτούν την περιορισμένη ύπαρξη να συνεχίσει την πορεία της σε αναζήτηση διεξόδου, τέλους.
Δεν υπάρχουν Δάσκαλοι, καθοδηγητές, σωτήρες. Κι αν υπάρχουν δεν θα μιλήσουν με αυτόν τον τρόπο, δεν θα καθοδηγήσουν με αυτόν τον τρόπο. Αντίθετα θα σε βγάλουν από την διανοητική διαδικασία, στον Χώρο της Αληθινής Ειρήνης.
Δυστυχώς οι άνθρωποι προτιμούν αντί να αντικρύσουν την Αλήθεια να γίνονται θύματα σε αυτούς που τους προτείνουν την σωτηρία μέσα από την συνέχιση της αυταπάτης. Δεν Κατανοούν ότι αυτή η σωτηρία, η φώτιση, η απελευθέρωση, είναι μέρος της αυταπάτης μέσα στην οποία ζουν όλοι, και δάσκαλοι και μαθητές. Όταν όμως τυφλοί οδηγούν τυφλούς δεν μπορούν να πάνε μακριά, πέρα από τον εαυτό τους.


Κωνσταντίνος Προκοπίου

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια