Ad Code

Responsive Advertisement

Πέθανε σε ηλικία 78 ετών ο JD Souther - Είχε γράψει μερικές από τις μεγαλύτερες επιτυχίες των Eagles



O Αμερικανός τραγουδιστής-τραγουδοποιός και ηθοποιός JD Souther έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 78 ετών. Ο θάνατός του επιβεβαιώθηκε από εκπρόσωπο των Eagles, ο οποίος δήλωσε ότι πέθανε ειρηνικά στο σπίτι του στο Νέο Μεξικό. Ο JD Souther ήταν γνωστός για τις δεξιότητές του στη σύνθεση τραγουδιών, ιδιαίτερα για τη συν-συγγραφή επιτυχιών για τους Eagles όπως τα "New Kid In Town" και "Heartache Tonight", καθώς και το "Faithless Love" της Linda Ronstadt. Εκτός από το "New Kid" και το "Best of My Love", άλλες συνθέσεις που συνέγραψε ο Souther που εμφανίστηκαν στα άλμπουμ των Eagles ήταν τα "Heartache Tonight", "Victim of Love", "James Dean", "Doolin-Dalton", "The Sad Cafe», «You Never Cry Like a Lover», «Teenage Jail» και «Last Good Time in Town».
Ο Souther (γενν. 1945) ξεκίνησε τη μουσική του καριέρα ως ντουέτο country-folk-rock με τον Glenn Frey με το όνομα Longbranch Pennywhistle (1970), με την υποστήριξη των James Burton, Ry Cooder, Doug Kershaw, Jim Gordon, Larry Knechtel και Joe Osborn.

Στη συνέχεια, ο Frey εντάχθηκε στο συγκρότημα της νεαρής Linda Ronstadt μαζί με τον ντράμερ Don Henley. Οι δυο τους σχημάτισαν τους The Eagles το 1971, των οποίων τα τραγούδια των Souther/Frey περιλάμβαναν τα « Best of My Love », « Victim of Love »,  « Heartache Tonight », « New Kid in Town » και « How Long ».

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια