Terry Reid - Bang Bang

 
Ο Terry Reid, το “Superlungs” όπως τον αποκαλούν χαϊδευτικά, είναι αναμφίβολα μια από τις μεγαλύτερες φωνές ροκ/σόουλ που έχει βγάλει ποτέ η Βρετανία. Μια συναυλία του Terry Reid θα πρέπει να είναι μια αγαπημένη ανάμνηση για κάθε λάτρη των μεγάλων της βρετανικής μουσικής.

Ο Terry απέρριψε τη δουλειά του front man με τους Led Zeppelin, προτείνοντας τον σύντροφό του Robert Plant αντ 'αυτού, και πρόσφερε παρόμοια απόκρουση στους Deep Purple. Η Aretha Franklin δήλωσε ότι οι Beatles, οι Rolling Stones και ο Terry Reid ήταν ό,τι καλύτερο είχε να προσφέρει η Αγγλία το 1968. Πέρασε σε δύο World Tours με τους Rolling Stones, στις ΗΠΑ με τους Cream, στο Ηνωμένο Βασίλειο με τους Jethro Tull και Fleetwood Mac, The Isle of Wight Το Φεστιβάλ το 1969 και το Γκλάστονμπερι το 1970, έπαιξαν στον γάμο του Μικ Τζάγκερ, προτού οι κακές δισκογραφικές συμφωνίες οδηγήσουν στον Τέρι να φύγει από τη Βρετανία για την Αμερική πριν από σχεδόν 50 χρόνια.

Όλα αληθινά, αλλά η πλήρης ιστορία περιλαμβάνει πολυάριθμες συνεργασίες με τον Graham Nash, διασκευές τραγουδιών του Reid της Marianne Faithfull, The Hollies, The Raconteurs (το εξαιρετικά δημοφιλές "Rich Kid Blues"), soundtrack ταινιών, συμπεριλαμβανομένου ενός τραγουδιού στην ταινία του George Clooney Up In The Air, και έναν κατάλογο έξι στούντιο άλμπουμ, συμπεριλαμβανομένου του θεμελιώδους άλμπουμ του 1973 River (επανακυκλοφόρησε με αποδοχή των κριτικών το 2002, με μια συλλογή σπάνιων στοιχείων Light in the Attic, The Other Side of the River, που κυκλοφόρησε το 2016). και το αριστούργημα του Nash του 1976, Seed of Memory.

By an-gi



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια