J.J. Cale - The Definitive Collection

 
Το "Definitive Collection" του J.J. Cale είναι μια εξαιρετική συλλογή ενός δίσκου από έναν από τους πιο επιδραστικούς τραγουδιστές/τραγουδοποιούς που εμφανίστηκαν στην Αμερική κατά τη δεκαετία του '70.

Ακριβώς όπως ο Townes Van Zandt και ο Guy Clark ορίζουν την τραγουδοποιία του Τέξας, ο Cale είναι η επιτομή των δημιουργών της Οκλαχόμα.

Αν και οι περισσότεροι τον γνωρίζουν ως τον υπογράφοντα της επιτυχίας "Cocaine" του Eric Clapton, ο Cale προσέφερε συνεχώς και άλλο ποιοτικό υλικό που θα μπορούσε να οριστεί μόνο από το φωνητικό του στυλ, το οποίο μπορεί να περιγραφεί με ακρίβεια ως " επαναπαυόμενο στο groove".

Δημοφιλή κομμάτια όπως τα "Call Me the Breeze", "Hey Baby" και "Crazy Mama" έχουν μια απατηλά χαλαρή ένταση που σε μεγάλο βαθμό επηρέασε ροκάδες όπως ο Lowell George των Little Feat και ο προαναφερθείς Clapton.

Η κιθαριστική δουλειά του Cale αποδείχθηκε επίσης επιδραστική (και πάλι στον Clapton), αλλά και σε δημοφιλείς swamp rockers όπως ο Delaney Bramlett.

Το "Definitive Collection" προσφέρει μια ολοκληρωμένη συλλογή από τις ηχογραφήσεις του Cale στις αρχές της δεκαετίας του '70 στο Nashville, στο Muscle Shoals στην Αλαμπάμα, μέχρι τη μετέπειτα δουλειά του στο Hollywood.

Αν σκοπεύετε να εξερευνήσετε το groove του Cale, αυτό είναι το κατάλληλο σημείο για να το κάνετε._

═══


J.J. Cale ♦ The Definitive Collection

——


℗ 1972 Universal International Music B.V.

Released on: 1997-01-01


Producer: Audie Ashworth

Producer, Associated Performer, Vocals, Guitar: J.J. Cale

Composer — Lyricist: J.J. Cale


Aris Garinis

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια