Alan Sorrenti – Aria

 
Ο Alan Sorrenti γεννήθηκε στη Νάπολη , αλλά η μητέρα του ήταν Ουαλέζα και πέρασε μεγάλο μέρος της παιδικής του ηλικίας στο Aberystwyth της Ουαλίας . Ως αποτέλεσμα, μιλάει άπταιστα ιταλικά και αγγλικά και έχει τραγουδήσει και στις δύο γλώσσες σε όλη τη διάρκεια της καριέρας του. Η καριέρα του Sorrenti ξεκίνησε στις αρχές της δεκαετίας του 1970. Kυκλοφόρησε το πρώτο του άλμπουμ, Aria , το 1972,ακολουθούμενο από το Come un vecchio incensiere all'alba di un villaggio deserto το 1973, και τα δύο αποτελούνταν κυρίως από progressive rock και experimental κομμάτια.

 

Το 1976, ο Alan Sorrenti άλλαξε είδος και κυκλοφόρησε κομμάτια dance . Στα τέλη του 1979 σημείωσε μια μεγάλη ευρωπαϊκή επιτυχία με το σινγκλ " Tu sei l'unica donna per me ".

Ο Alan  εκπροσώπησε την Ιταλία στον Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision το 1980 με το τραγούδι " Non so che darei ". Τερμάτισε έκτος στον διαγωνισμό, αλλά το κομμάτι έγινε ένα από τα μπεστ σέλερ εκείνης της χρονιάς στην Ηπειρωτική Ευρώπη και τη Σκανδιναβία μετά το " What's Another Year " του νικητή Johnny Logan .


Το 2006, ο Sorrenti συμμετείχε στο φεστιβάλ O' Scià στο νησί Lampedusa .

Η μικρότερη αδερφή του Alan, Jenny Sorrenti, είναι επίσης καλλιτέχνης και έχει κυκλοφορήσει δύο άλμπουμ με το progressive folk/rock συγκρότημα Saint Just , καθώς και πολλά σόλο άλμπουμ.




Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια