Terry Hall Πέθανε ο τραγουδιστής των Specials σε ηλικία μόλις 63 ετών

 Ο Τέρι Χολ εντάχθηκε στην πρώτη ενσάρκωση των Specials -που τότε ονομαζόταν Automatics- λίγο μετά τη δημιουργία του συγκροτήματος από το Κόβεντρι το 1977, αντικαθιστώντας τον τραγουδιστή Tim Strickland. 

Το πρωτοποριακό συγκρότημα είχε επιτυχία χάρη στην υποστήριξη του Joe Strummer, ο οποίος τους κάλεσε να υποστηρίξουν ζωντανά τους Clash και άλλους σπουδαίους τραγουδιστές εκείνης της περιόδου. 

Κυκλοφόρησαν το ντεμπούτο τους single, Gangsters (μια διασκευή του Al Capone του Prince Buster) το 1979, το οποίο έφτασε στο Νο 6 του βρετανικού singles chart. Θα κυριαρχούσαν στο Top 10 για τα επόμενα δύο χρόνια. Οι στίχοι, γραμμένοι από τον κύριο τραγουδοποιό του συγκροτήματος, Jerry Dammers, ασχολήθηκαν με την αστική παρακμή της Βρετανίας, την ανεργία και την αδικημένη νεολαία.

Η δημοτικότητά τους κορυφώθηκε στις αρχές του καλοκαιριού του 1981, καθώς ξεσπούσαν ταραχές μεταξύ νεαρών μαύρων και της αστυνομίας σε όλο το Ηνωμένο Βασίλειο ως απάντηση στις ρατσιστικές διακρίσεις και στη χρήση της αστυνομικής βίας. 


Η Jane Wiedlin των Go-Go's και πρώην σύντροφος του Χολ έγραψε ότι ήταν συντετριμμένη. «Ήταν ένας υπέροχος, ευαίσθητος, ταλαντούχος και μοναδικός άνθρωπος. Το εξαιρετικά σύντομο ειδύλλιό μας οδήγησε στο τραγούδι ‘’Our Lips Are Sealed’’, το οποίο θα μας συνδέσει για πάντα στην ιστορία της μουσικής.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια