Eagles - Hell Freezes Over

 
Δεκατέσσερα χρόνια μετά το διάσημο απόφθεγμα του Don Henley, το γκρουπ επανενώθηκε και επέστρεψε στα charts.

The Eagles Hell Freezes Over Full Album 1994

Το 1980, όταν οι Eagles χώρισαν μετά από χρόνια επιτυχίας πολλών εκατομμυρίων πωλήσεων, αλλά ολοένα και πιο σπασμωδικές σχέσεις μεταξύ των μελών του γκρουπ, η απάντηση του Don Henley στην ερώτηση για το πότε θα έπαιζαν ξανά μαζί ήταν «όταν η κόλαση παγώσει».

Το Hell Freezes Over ήταν ο τίτλος του άλμπουμ που προέκυψε από την επανένωση των Eagles για το MTV την άνοιξη του 1994. Ο πρώτος τους νέος δίσκος μετά τη διάσημη δήλωση του Henley, αποτελούταν από 11 κομμάτια από αυτό το σόου και τέσσερα νέα στούντιο ηχογραφήσεις.

Η διάσπαση του συγκροτήματος το 1980 που ακολούθησε το άλμπουμ The Long Run ήταν, τουλάχιστον, εμφατική. Όλα τα μέλη του γκρουπ ακολούθησαν σόλο προσπάθειες, με τους Henley και Glenn Frey να επιτυγχάνουν διεθνή επιτυχία με τα σινγκλ και τα άλμπουμ τους. Ο Timothy B. Schmidt έκανε τα τρία πρώτα του LP ενώ ο Joe Walsh συνέχισε τη σόλο δουλειά του με τουλάχιστον έξι κυκλοφορίες και ο Don Felder μία, εν μέσω της δουλειάς του soundtrack ταινιών. Καθώς όμως τα χρόνια περνούσαν και η ένταση που τους είχε χωρίσει άρχισε να ηρεμεί, οι σκέψεις στράφηκαν σε αυτό που θα μπορούσε να είναι ακόμα.




Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια