One and a half Dog - Shine

 
Οι One and half Dog είναι ένα πενταμελές εναλλακτικό/σκληρό/κλασικό ροκ συγκρότημα από το Τρόντχαϊμ της Νορβηγίας.

Το συγκρότημα αποτελείται από 5 μέλη με κοινό ενδιαφέρον για την ποιοτική ροκ μουσική. 

Οι One and half Dog δημιουργήθηκαν το 2017 ως ένα καθαρό χόμπι-project με στόχο να γράψουν και να ηχογραφήσουν αρκετά καλά τραγούδια για ένα LP βινυλίου που θα απολαύσουν τα μέλη του συγκροτήματος όταν αποσυρθούν.

Αρχικά δεν είχαμε σχέδια για συναυλίες ή προώθηση της μουσικής μας, όλο το έργο της μπάντας ήταν καθαρά για τη δική μας ικανοποίηση.


Ωστόσο, όταν κυκλοφόρησαν τα δύο πρώτα μας τραγούδια το 2019 ανακαλύψαμε ένα ενδιαφέρον εκεί έξω...... Σε κάποιους, εκτός από εμάς τους ίδιους, φάνηκε να αρέσει αυτό που κάναμε.

Το ντεμπούτο σινγκλ μας Fire in the Hole έχει πλέον πάνω από 100.000 ροές στο Spotify που, για εμάς, φαίνεται εκπληκτικός αριθμός.

Λόγω του Covid 19, η πρόοδος είναι αργή τα τελευταία δύο χρόνια και ο τρέχων κατάλογός μας αποτελείται από μόνο 5 σινγκλ, δύο που κυκλοφόρησαν το 2019, ένα το 2020 και δύο μέχρι στιγμής το 2021.

Το συγκρότημα θα συνεχίσει να κυκλοφορεί σινγκλ προς το παρόν, καθώς μας αναγκάζει να προσφέρουμε πραγματικά ποιότητα καθώς κάθε τραγούδι πρέπει να στέκεται μόνο του. Ο δίσκος σίγουρα θα κυκλοφορήσει κάποια στιγμή, αλλά δεν έχουμε τέτοια σχέδια προς το παρόν.


Ο ήχος της μπάντας δεν είναι εύκολο να περιγραφεί. Δεν θέλουμε να μας βάλουν σε κανένα είδος και να θεωρούμε τους εαυτούς μας "Rock" με τον ευρύτερο τρόπο. Τα προηγούμενα τραγούδια μας έχουν συγκριθεί με τους Led Zeppelin, Black Sabbath, Judas Priest Soundgarden, Pearl Jam, Alice in Chains και Tool μεταξύ άλλων. Έχουμε την έμπνευσή μας από τη δεκαετία του '70 εως τους Rival Sons and Tool.


Η μουσική μας ηχογραφείται στο δικό μας στούντιο, παραγωγή και μίξη από το συγκρότημα. Το Mastering είναι της Øra Mastering.



One and a half Dog  :
-Dag Aure φωνητικά
-Morten Stene Jensen Κιθάρα
-Lars Nielsen Κιθάρα
-Pål Robert Akseth Μπάσο κιθάρα
-Inge Lerstad Drums 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια