David Cross Band - The Pool


Ο David Cross (γεννημένος στις 23 Απριλίου 1949 στο Turnchapel κοντά στο Πλύμουθ ) είναι Άγγλος ηλεκτρικός βιολονίστας και πληκτράς, γνωστός για τη συμμετοχή του με το progressive rock συγκρότημα King Crimson από το 1972 έως το 1974. Εμφανίζεται στα στούντιο άλμπουμ τους Larks' Tongues in Aspic. , Starless και Bible Black , και ένα μόνο κομμάτι στο Red .

Το 1987 σχημάτισε ένα σύνολο με το όνομα Low Flying Aircraft με τον Keith Tippett στο πιάνο. Το 1988, προσκλήθηκε από τον keyboardist Geoff Serle να συμμετάσχει στους Radius, με τους οποίους έχει ηχογραφήσει πέντε στούντιο άλμπουμ.

Από τα τέλη της δεκαετίας του 1980, έχει περιοδεύσει και ηχογραφήσει με το δικό του ομώνυμο συγκρότημα David Cross Band. Για μια περίοδο 30 ετών, το συγκρότημα περιλαμβάνει τον σαξοφωνίστα Pete McPhail, τους κιθαρίστες Paul Clark και Peter Claridge, τους μπασίστες Simon Murrell, John Dillon (ο οποίος τραγούδησε επίσης τα βασικά φωνητικά) και Mick Paul, τους ντράμερ Dan Maurer, Lloyd, Craig Blundell , Steve Roberts και Pat Garvey, στα πλήκτρα Sheila Maloney και Alex Hall και οι βασικοί τραγουδιστές Arch Stanton και Jinian Wilde. Οι πρώην (και νυν) μουσικοί των King Crimson, John Wetton , Robert Fripp και Pat Mastelotto , καθώς και οι πρώην στιχουργοί των Crimson, Peter Sinfield και Richard Palmer-James , έχουν συμβάλει στα άλμπουμ του David.

 Οι David Cross Band ιδρύθηκε το 1988/89. Η πρώτη έκδοση του γκρουπ αποτελούταν στα πλήκτρα Sheila Maloney, τον μπασίστα Simon Murrell (σύντομα αντικαταστάθηκε από τον μπασίστα και τραγουδιστή John Dillon), τον σαξοφωνίστα Pete McPhail και τον ντράμερ Dan Maurer. Τα μακροβιότερα μέλη του γκρουπ είναι ο κιθαρίστας Paul Clark (από το 1994) και ο μπασίστας Mick Paul (από το 1995). Οι David Cross Band έχουν κυκλοφορήσει επτά άλμπουμ που συνδυάζουν στοιχεία progressive rock , heavy metal , κλασικής , ambient , jazz και πειραματικής μουσικής .

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια