Johnny Cash - Hiawatha's Vision

 
"Johnny Cash Sings The Ballads Of True West"  (1965)

Είναι το 22ο στούντιο άλμπουμ του Cash και όπως υποδηλώνει ο τίτλος του, περιέχει διάφορες μπαλάντες και άλλα τραγούδια που σχετίζονται με την παλαιά Δύση. Μερικά απ' αυτά είναι παραδοσιακά και άλλα σύγχρονων συνθετών της δεκαετίας του 1960.

Είναι ένας concept διπλός δίσκος με 20 τραγούδια, που στην επανέκδοση του σε cd το 2002 περιέχει άλλα δύο.

"Hiawatha Vision"

(Written by Johnny Cash)

Hiawatha (1525-1595 κατά προσέγγιση την ιστορικών). Ήταν ένας προαποικιακός αρχηγός της φυλής των Ιροκέζων και ιδρυτής μίας συνομοσπονδίας πέντε Ινδιάνικων φυλών (που αργότερα έγιναν έξι) και ζούσαν στον Καναδά και στις βόρειες πολιτείες των ΗΠΑ.

Στις μελλοντικές γενιές έγινε γνωστός για τον θρύλο του που τον γνώρισαν μέσα από το επικό ποίημα του Henry Wadsworth Longfellow με τίτλο "The Song Of Hiawatha".

Ήταν εξαιρετικός ρήτορας και το όραμα του για την Ειρήνη μεταξύ των συγγενικών Ινδιάνικων φυλών το έκανε πραγματικότητα.

Ο λόγος και ο χρόνος του θανάτου του παραμένει ασαφής, αν και ήταν περίπου 70 χρονών (για την εποχή εκείνη πλήρης ημερών). Η κληρονομιά του ωστόσο μένει αναλλοίωτη και περνά από γενιά σε γενιά μέσω προφορικών ιστοριών, τραγουδιών και βιβλίων.


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια