Ad Code

Responsive Advertisement

Joe South - Games People Play


 Αρχικά, η αλληλεπίδραση της country με το r'n'b κατέληξε στο rock n' roll. Στο δεύτερο μισό της δεκαετίας του 60 έγινε μια μεταστροφή. Η επίδραση της country στο rock είχε ως αποτέλεσμα μια σχολή από καλλιτέχνες που έδιναν λιγότερη έμφαση στη ρυθμική πλευρά του rock και περισσότερη στη μελωδία και τους στίχους. Ένα από τα σπουδαιότερα κέντρα της νέας αυτής τάσης ήταν η Ατλάντα, από όπου ξεπήδησαν μουσικοί όπως ο 𝘛𝘰𝘮𝘮𝘺 𝘙𝘰𝘦, ο  𝘙𝘢𝘺 𝘚𝘵𝘦𝘷𝘦𝘯𝘴, ο 𝘉𝘪𝘭𝘭𝘺 𝘑𝘰𝘦 𝘙𝘰𝘺𝘢𝘭 και ο 𝘑𝘰𝘦 𝘚𝘰𝘶𝘵𝘩.

O 𝗝𝗼𝗲 𝗦𝗼𝘂𝘁𝗵 (1942-2012) μεγάλωσε σε μουσικόφιλο περιβάλλον και η πρώτη του ενεργητική επαφή με τη μουσική ήταν όταν σε ηλικία 11 χρονών ο πατέρας του τού αγόρασε μια κιθάρα. Μετά από έναν χρόνο πήγε σε ένα τοπικό ραδιοφωνικό σταθμό και ζήτησε να τραγουδήσει στον αέρα, κάτι που ο dj του το επέτρεψε. Ήταν η πρώτη του επαφή με το κοινό.

Στα 15 του χρόνια τον κάλεσε ο Pete Drake να μπει στο group του.

Το 1966 άρχισε να γράφει τραγούδια και να κάνει παραγωγή για άλλους καλλιτέχνες. Πιο γνωστά ήταν τα 𝘋𝘰𝘸𝘯 𝘐𝘯 𝘛𝘩𝘦 𝘉𝘰𝘰𝘯𝘥𝘰𝘤𝘬𝘴 και 𝘏𝘶𝘴𝘩 που έκανε επιτυχίες ο 𝘉𝘪𝘭𝘭𝘺 𝘑𝘰𝘦 𝘙𝘰𝘺𝘢𝘭.

Δυο χρόνια αργότερα αποφάσισε να τραγουδάει ο ίδιος τα τραγούδια του και με αυτόν τον σκοπό υπέγραψε στην Columbia.

Έτσι το1968 κυκλοφόρησε το πρώτο του LP με τίτλο 𝗜𝗻𝘁𝗿𝗼𝘀𝗽𝗲𝗰𝘁 στο οποίο υπήρχε και το τραγούδι 𝗚𝗮𝗺𝗲𝘀 𝗣𝗲𝗼𝗽𝗹𝗲 𝗣𝗹𝗮𝘆 που έμελλε να είναι η επιτυχία που τον καθιέρωσε. Το τραγούδι αυτό που είναι ουσιαστικά ένα protest song, εκτός από την παγκόσμια εμπορική επιτυχία που γνώρισε, του χάρισε και δυο Grammy.

Τα επόμενα χρόνια ο Joe South συνέχισε να ηχογραφεί αλλά και να δίνει τραγούδια του σε άλλους καλλιτέχνες. 

Στα μέσα της δεκαετίας του 70 ένιωσε ότι το κυνήγι της επιτυχίας στον μουσικό χώρο τον είχε κουράσει και τότε ουσιαστικά αποσύρθηκε.

My Music Diary - Manos Fatisis


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια