WHAT IS THE RED ROAD?

Τι είναι ο  Κόκκινος δρόμος;
Ο "Κόκκινος δρόμος" είναι μια μεταφορά για έναν πνευματικό τρόπο ζωής. Ο Oglala Sioux medicine man and holy man, Black Elk,μίλησε για όλους τους ανθρώπους στον κόκκινο δρόμο ως ένας διασυνδεδεμένος κύκλος ανθρώπων που έκαναν ένα ιερό στεφάνι. Μόνο εσείς μπορείτε να περπατήσετε το ταξίδι σας, αλλά πολλοί είναι στο δρόμο.

"Περπατώντας τον "κόκκινο δρόμο" είναι μια βαθιά αίσθηση υποχρέωσης και μια ουσιαστική προσωπική δέσμευση που ζωντανεύει καθημερινά τη ζωή σας ασκώντας και ενσωματώνοντας τις Επτά Ιερές Αρετές των Λακότα. Μερικοί άνθρωποι στέκονται στο δρόμο και μερικοί άνθρωποι περπατούν πάνω σε αυτό. Είναι αυτοί που περπατούν τον κόκκινο δρόμο αναζητώντας την τελειότητα; Όχι, απλά περπατούν προς τη σωστή κατεύθυνση με καλό τρόπο και έχουν επτά ιερές αρετές που τους καθοδηγούν. Οι Λακότα έλαβαν αυτές τις αρετές από την White Buffalo Calf Pipe Woman  που έφερε το Sacred Pipe στους ανθρώπους. Το στέλεχος του σωλήνα αντιπροσωπεύει το αρσενικό και το κύπελλο αντιπροσωπεύει το θηλυκό. Όταν το στέλεχος του σωλήνα συγχωνευτεί με το κύπελλο, ο σωλήνας ζωντανεύει και εξουσιοδοτείται με τις Επτά Ιερές Αξίες των Λακότα:

1. Wóčhekiya - Προσευχή

2. Wičákha - Ειλικρίνεια

3. Wahwala - ταπεινότητα

4. Waúnšila - Συναίσθημα

5. Waóhola - Σεβασμός

6. Wawokiye - Γενναιοδωρία

7. Wóksape - Σοφία

Όσοι ενδιαφέρονται να περπατήσουν τον κόκκινο δρόμο αρχίζουν να εξοικειώνονται με αυτές τις επτά τιμές. Όταν τις μαθαίνετε, πρέπει να ελέγχετε το ανήσυχο μυαλό σας και να είστε υπομονετικοί - δεν υπάρχει βαθμός, επίπεδο ή κοινωνική θέση για να επιτευχθεί. Μελετήστε αυτές τις αξίες, εξασκηθείτε, μάθετε τα ιερά τελετουργικά τραγούδια, και να είστε γνήσιοι και επιμελείς στην τήρηση αυτών των τρόπων. Τιμηθείτε το δώρο του οράματος, ενώ ο Wakan Tanka ευλόγησε τη διαθήκη των εγγενών τρόπων να γίνουν ανθρώπινοι τρόποι σε όσους περπατούν τον κόκκινο δρόμο.


A'HO MITAKUYE OYASIN

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια