Πειθαρχία λόγου

Κανείς δεν μπορεί να προχωρήσει στην ατραπό της τελειότητας χωρίς αυστηρή πειθαρχία του λόγου και της σιωπής.

Τα Μεγάλα Όντα δεν εμπιστεύονται τα μυστικά κλειδιά της Φύσης σε εκείνους που δεν μπορούν να χρησιμοποιήσουν τη γλώσσα τους εποικοδομητικά, με διάκριση, και που δεν μπορούν να σιωπούν.

Κατά τη διάρκεια της περιόδου κατά την οποία μαθαίνουμε πώς να έχουμε τη γλώσσα μας υπό έλεγχο, κυριαρχούμε σταδιακά στις ματαιοδοξίες μας, στην ευθιξία, την επίδειξη και τους φόβους μας, και αναπτύσσουμε τη διάκριση, την ακρόαση, τη διαίσθηση και την αυστηρή επαγρύπνηση.

Κάθε λέξη που προφέρουμε δημιουργεί ένα αντίστοιχο χρώμα, μια μυρωδιά και μια νότα στην αύρα μας και στο χώρο. Εάν αυτές οι νότες, τα χρώματα και οι μυρωδιές δεν είναι υψηλής ποιότητας, αλλά είναι χαοτικά, δυσαρμονικά και στάσιμα, οι ανώτερες δυνάμεις αρνούνται να επικοινωνήσουν με τον άνθρωπο.

Μια διαταραγμένη ομιλία είναι δυσαρμονία και δημιουργεί διαταραχές στον οργανισμό και τελικά ασθένεια.

Η σφαίρα της ιεροπρέπειας επηρεάζεται από το θόρυβο, τη δυνατή ομιλία, τα ανόητα αστεία, τις άσχημες εκφράσεις, το χειροκρότημα, ή κάνοντας σπασμωδικές κινήσεις.


Ο άνθρωπος έχει μια πολύ σημαντική αίσθηση μέσα του. Αυτή η αίσθηση μπορεί να βλαφτεί και να σταματήσει να λειτουργεί, αν ένας άνθρωπος συνεχίζει με ομιλία που στερείται ομορφιάς, καλοσύνης και αλήθειας. Αυτή είναι η αίσθηση που αμέσως του επιτρέπει να γνωρίζει το σωστό από το λάθος. Δεν έχει σχέση με τη λογική, τις σκέψεις, τη συλλογιστική. Είναι εκεί σαν τα μάτια και τα αυτιά μας για να μας προειδοποιεί από τον κίνδυνο, αλλά λόγω της λανθασμένης ομιλίας και των λάθος πράξεων, εξασθενεί. Μόνο σε πολύ σπάνιες περιπτώσεις αισθανόμαστε την προειδοποίησή της.

Καθώς αυξάνουμε τη πειθαρχία της σιωπής και την ορθή ομιλία, η αίσθηση αυτή αναζωογονείται και αναλαμβάνει δράση. Αυτή μερικές φορές ονομάζεται «άμεση γνώση» ή η «Φωνή της Σιγής» ή η φωνούλα της καθοδήγησης μέσα στην καρδιά μας που μας μιλάει όταν υπάρχει σιωπή. Η απόκρυφη σιωπή είναι μια κατάσταση στην αύρα μας όπου υπάρχει απόλυτη αρμονία και ρυθμός.

Αυτή η φωνή είναι η καθοδήγηση του Υπερπροσωπικού Εαυτού μέσα μας και μπορούμε να αυξήσουμε την καθοδήγηση Του μόνο με το να ακούμε και να ενεργούμε ανάλογα.



-Τορκόμ Σαραϊνταριάν
Virtues & Values vol.3 
http://www.elenastral.com/



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια