Δεν πρέπει να συγχέουμε την ευαισθησία με την υπερευθιξία

Για όποιον θίγεται και πληγώνεται εύκολα λένε ότι είναι ευαίσθητος. Η αληθινή ευαισθησία όμως είναι ένα ολοκληρωτικό άνοιγμα στην ομορφιά και στο φως του θείου κόσμου, και ένας φραγμός στην ασχήμια και τον παραλογισμό του ανθρώπινου κόσμου. Άρα, αυτό που συνήθως ονομάζεται «ευαισθησία», δηλαδή το να βιώνει κανείς επώδυνα την αδιαφορία, την περιφρόνηση, τις επικρίσεις και τις προσβολές, δεν είναι παρά υπερευθιξία, φτηνός συναισθηματισμός. Αλίμονο σ’ όλους αυτούς για τους οποίους δεν υπάρχουν ούτε ο Ουρανός, ούτε οι άγγελοι, ούτε οι φίλοι, ούτε η ομορφιά, παρά μόνον άνθρωποι άδικοι, μοχθηροί και κακοπροαίρετοι.
Δεν πρέπει να συγχέουμε την ευαισθησία με την υπερευθιξία. Η υπερευθιξία είναι η νοσηρή εκδήλωση ενός «εγώ» φτωχού και μέτριου, στενοκέφαλου και νευρωτικού. Η ευαισθησία αντίθετα είναι μια ανώτερη βαθμίδα εξέλιξης που φέρνει το πλάσμα σε επαφή με τις ουράνιες περιοχές, και το καθιστά ικανό να πάλλεται αρμονικά με όλη την ομορφιά του σύμπαντος.

Omraam Mikhael Aivanhov

elenastralΔεν πρέπει να συγχέουμε την ευαισθησία με την υπερευθιξία Δεν πρέπει να συγχέουμε την ευαισθησία με την υπερευθιξία Reviewed by Αέναος Ταξιδευτής on 10:23:00 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.