♫♪♪..Μέσα στη μουσική υπάρχει χώρος να κοιμηθεί ο άνεμος μαζί του να ταξιδέψουμε κι εμείς ♪♫♪
«Ανάμεσα στο φως και τη σκιά ένα μακρύ ταξίδι στο χώρο των συναισθημάτων και της μουσικής…»♫♪♪..taste the Love side of life ♪♫♪You are listening to Travellers Web Radio 24 hours a day..

Latest Post

Δεν πρέπει να συγχέουμε την ευαισθησία με την υπερευθιξία

Τετάρτη, 14 Ιουνίου 2017

Για όποιον θίγεται και πληγώνεται εύκολα λένε ότι είναι ευαίσθητος. Η αληθινή ευαισθησία όμως είναι ένα ολοκληρωτικό άνοιγμα στην ομορφιά και στο φως του θείου κόσμου, και ένας φραγμός στην ασχήμια και τον παραλογισμό του ανθρώπινου κόσμου. Άρα, αυτό που συνήθως ονομάζεται «ευαισθησία», δηλαδή το να βιώνει κανείς επώδυνα την αδιαφορία, την περιφρόνηση, τις επικρίσεις και τις προσβολές, δεν είναι παρά υπερευθιξία, φτηνός συναισθηματισμός. Αλίμονο σ’ όλους αυτούς για τους οποίους δεν υπάρχουν ούτε ο Ουρανός, ούτε οι άγγελοι, ούτε οι φίλοι, ούτε η ομορφιά, παρά μόνον άνθρωποι άδικοι, μοχθηροί και κακοπροαίρετοι.
Δεν πρέπει να συγχέουμε την ευαισθησία με την υπερευθιξία. Η υπερευθιξία είναι η νοσηρή εκδήλωση ενός «εγώ» φτωχού και μέτριου, στενοκέφαλου και νευρωτικού. Η ευαισθησία αντίθετα είναι μια ανώτερη βαθμίδα εξέλιξης που φέρνει το πλάσμα σε επαφή με τις ουράνιες περιοχές, και το καθιστά ικανό να πάλλεται αρμονικά με όλη την ομορφιά του σύμπαντος.

Omraam Mikhael Aivanhov

elenastralShare this article :

Σας αρεσει το Ραδιο ταξιδευτες?

Follow by Email

All media found on this site is for informational purposes only. Record label and music copyrights are held by their respective companies and are in no way affiliated with this site.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

 
Support : Ράδιο Ταξιδευτές
Copyright © 2011. Ράδιο Ταξιδευτές - All Rights Reserved

Proudly powered by Travellers Web Radio