Αλχημεία

Η γνωστή αυτή λέξη με σχεδόν άγνωστη ή διφορούμενη προέλευση, έχει αποκτήσει κακό όνομα λόγω της διανοητικής φαντασιοκοπίας επάνω στις έννοιες που περικλείει. 
Στον σύγχρονο κόσμο (που έχει θεοποιήσει το χρήμα) σημαίνει την προσπάθεια να φτιάξει κάποιος χρυσό από ευτελή μέταλλα και να γίνει αθάνατος με το Ελιξίριο της ζωής.
Από τις χαμένες στην προϊστορία εποχές, υπάρχουν πράγματα που δεν λέγονται ποτέ με το όνομά τους στα «βέβηλα πλήθη». 
Πάντα υπάρχουν οι λίγοι γνώστες και οι πολλοί αγνοούντες. Δεν δήλωναν άσκοπα οι αρχαίοι φιλόσοφοι ότι «Οι θεοί έκαναν τον δρόμο προς την ελευθερία ανηφορικό, δύσβατο και επικίνδυνο».

Όσοι γνωρίζουν πρέπει να προστατεύονται από αυτούς που δεν γνωρίζουν ή που ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ να γνωρίζουν. Ο Ιησούς είχε δηλώσει σχετικά: Μή δώτε τό άγιον τοίς κυσί μηδέ βάλητε τούς μαργαρίτας υμών έμπροσθεν τών χοίρων, μήποτε καταπατήσωσιν αυτούς εν τοίς ποσίν αυτών καί στραφέντες ρήξωσιν υμάς. (Ματθαίος κεφάλαιο 7, παράγραφος 6).
Αναγκαστικά λοιπόν πρέπει «να μιλάνε με παραβολές» και να κρύβουν την μία έννοια πίσω από μία άλλη. Και φυσικά αυτό ήταν πηγή παρεξηγήσεων. Το ίδιο συνέβη και με την Αλχημεία. Ενώ οι πολλοί κατάλαβαν την αλχημεία σαν μέσον προσωπικού πλουτισμού, οι λίγοι εννοούσαν την «μετατροπή του μολύβδου της προσωπικότητας σε χρυσό του πνεύματος». Όταν επιτευχθεί αυτό τότε ο αλχημιστής θα πάρει το ελιξίριο της ζωής και θα ζήσει αιώνια.
Αυτή η εσωτερική αλχημεία είναι ένα αρκετά περίπλοκο θέμα, και πολύ δύσκολο να γίνει κατανοητό, επειδή ξεφεύγει από την συνηθισμένη διανοητική εκπαίδευση που έχουμε πάρει σαν «δυτικοί».
Μία από τις πτυχές της Αλχημείας είναι και η σεξουαλική αλχημεία, δηλαδή η μετατροπή της σεξουαλικής ενέργειας σε «κάτι άλλο», σε κάτι ανώτερο. Το παρακάτω βίντεο, με ελληνικούς υπότιτλους, δίνει μία διαχρονική εικόνα της Σεξουαλικής Αλχημείας, έτσι όπως είναι κρυμμένη μέσα σε μύθους και θρησκείες.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια