Αντώνης Βάμβουκας - Στην άκρη του Ονείρου Παρουσίαση

O Αντώνης Βάμβουκας ασχολείται με τη μουσική από τότε που θυμάται τον εαυτό του. Ξεκίνησε τη δημιουργική του πορεία από το συγκρότημα Νυχτοβάτες στις αρχές της δεκαετίας του '90 στην Κρήτη. Το 1995, όντας ακόμα μαθητές κυκλοφόρησαν το "Όνειρο" στην ανεξάρτητη δισκογραφική εταιρία "Ηχώ". Μέσα στη δεκαετία του '90 περισσότεροι από 30 νέοι μουσικοί συνεργάστηκαν με το συγκρότημα σε ζωντανές εμφανίσεις. Μετά το 2000 πειραματίστηκαν με τον ηλεκτρονικό ήχο και με τη διοργάνωση μουσικών και εικαστικών events, ενώ το συγκρότημα υπήρξε φυτώριο για τη δημιουργία εικαστικών και καλλιτεχνικών ομάδων.

Το 2010, με βασικό πυρήνα τον Αντώνη Βάμβουκα, οι Νυχτοβάτες αναδιαμορφώθηκαν, δημιουργώντας ένα ολιγομελές, ευέλικτο σχήμα, επιστρέφοντας σε ακουστικό ήχο με βάση τις κιθάρες. Ερμηνεύουν δικά τους τραγούδια και φτιάχνουν πολλές δικές τους διασκευές από το διεθνές και ελληνικό ρεπερτόριο.
Πολλές απ’ τις εμφανίσεις τους περιλαμβάνουν το «Θέατρο Ερωφίλη» (Φορτέτσα, Ρέθυμνο), το «Θέατρο Πύλης Βηθλεέμ» (Ηράκλειο), τη «Γιορτή Κρητικής Διατροφής» (Δημοτικός Κήπος, Ρέθυμνο), τη μουσική σκηνή «Αλάβαστρον» (Παγκράτι, Αθήνα), After Dark, Χίλιες και δύο νύχτες, Rock architecture, το Ρυθμό Stage, το Ίλιον σινεμά - μουσική - θέατρο κ.α.

Παράλληλα με τη μουσική διδασκαλία, ως καθηγητής κιθάρας, θεωρίας και φωνητικής, ο Αντώνης Βάμβουκας συνεργάστηκε επαγγελματικά με πολλά μουσικά σχήματα, αρχικά στην Κρήτη και έπειτα στην Αθήνα.

Ο Αντώνης Βάμβουκας, με τους Νυχτοβάτες, έχει διακριθεί σε δύο μουσικούς διαγωνισμούς, τη “Μουσική Άμιλλα το 2011” (το CD κυκλοφορεί από την Antelma Music, και περιέχει το κομμάτι του Αντώνη "Μια Σιωπή") και στο “Panda Band Contest το 2012”, "Polis art cafe Contest"( 2015 ).Πρόσφατα το τραγούδι "μια σιωπή", του Αντώνη Βάμβουκα, κυκλοφόρησε για τρίτη φορά, στο cd της Ertopen "Μαζί για τη νίκη".Τον Απρίλη του 2013 ο Αντώνης Βάμβουκας κυκλοφορεί το πρώτο του προσωπικό άλμπουμ με τραγούδια δικά του και των Νυχτοβατών. Τo άλμπουμ τιτλοφορείται "Μια Σιωπή" και είναι ανεξάρτητη παραγωγή. Η πρώτη παρουσίαση του CD έγινε στις 23/4/2013 στο καφέ Αλάβαστρον (Παγκράτι-Αθήνα). Σύντομα ακολουθούν κι άλλες εμφανίσεις σε όλη τη χώρα. Κατά καιρούς δίνει συνεντεύξεις σε σημαντικούς ραδιοφωνικούς και τηλεοπτικούς σταθμούς ( ΕΡΑ ΧΑΝΙΩΝ, Α ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ, B ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ, ΕΡΑ ΠΥΡΓΟΥ, ΕΡΑ ΖΑΚΥΝΘΟΥ, ΑΘΗΝΑ 9.84, ΕΡΑ ΑΘΗΝΩΝ, ΑRT TV, NEA TV ΧΑΝΙΩΝ, KRHTH TV, ΚΥΔΩΝ,κτλ.). Από το χειμώνα του 2014 με έδρα την Αθήνα, συνεργάζεται με αρκετούς αξιόλογους καλλιτέχνες στην πρωτεύουσα και σε όλη την Ελλάδα.

https://www.facebook.com/a.vamvoukas ( official page )

ΔΙΣΚΟΓΡΑΦΙΑ:
-------------------
1995 - "Το όνειρο" ( ΗΧΩ )
2000 - "Κλειδί" ( DEMO )
2013 - "Μια σιωπή" ( NEK PRODUCTIONS )
2015- 16 "Απόψε κάνει κρύο" ( FINAL TOUCH THE LABEL )


Κατεβάστε όλο του το άλμπουμ:
https://itunes.apple.com/album/id875494077

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια