Μάνταλας Ενέργειας του Ολιβιέ Μανιταρά

Τα Μάνταλας Ενέργειας συνδέονται με την επιστήμη της δονητικής εμβέλειας του Φωτός μέσα στον κόσμο του λεπτοφυούς. Το σώμα του ανθρώπου, έτσι όπως είναι σήμερα διαμορφωμένο, παραμένει προσηλωμένο μόνο στις εκδηλώσεις του φυσικού, ορατού κόσμου και των υλικών φαινομένων. Όμως υπάρχει κι ένας άλλος κόσμος, αόρατος, λεπτοφυής και εξίσου δραστικός με τον υλικό κόσμο. Ο κόσμος αυτός κατοικείται από ρεύματα, ενεργητικές δυνάμεις, σκεπτομορφές και διαφορετικής δόνησης διάνοιες. Όλες αυτές οι ζωντανές δυνάμεις επηρεάζουν τη ζωή του ανθρώπου ασταμάτητα, ακόμη κι αν αυτός δε το συνειδητοποιεί.

Δυστυχώς, αν και κάποτε ο άνθρωπος ήταν γνώστης αυτής της άλλης πραγματικότητας, σήμερα, ωστόσο, είναι απομακρυσμένος από τη βαθύτερη λειτουργικότητα των μυστικών συμβόλων της Γνώσης του Φωτός. Έτσι, τα λεπτοφυή, εκλεπτυσμένα όργανα του ανθρώπου παραμένουν αποκοιμισμένα και σε απόλυτη συστολή, αδυνατώντας να εισέλθουν σε επαφή με τους κόσμους της Διαύγειας και της Ανώτερης Διάνοιας. Αυτό δημιουργεί στην ανθρώπινη ψυχή ένα βαθύτατο πόνο, διότι η τροφή της ψυχής βρίσκεται σε διαφορετικά επίπεδα από αυτά με τα οποία έχουμε σήμερα εναρμονιστεί.
Έτσι η ψυχή βρίσκεται σήμερα ανάμεσα σε δύο πόλους. Εκείνον του πνεύματος κι εκείνον της ύλης.

Η λύση βρίσκεται στη δημιουργία του σώματος Αθανασίας (Σώμα, Μνήμη) μέσα στον άνθρωπο, μέσω εκλεπτυσμένων μεθόδων και πρακτικών εκπαίδευσης και διαμόρφωσης. Οι πρακτικές αυτές μεταβιβάζονταν πάντα μέσα από διαφορετικές αρχαίες παραδόσεις, οι οποίες στόχευαν στη αφύπνιση του ατόμου μέσα σε όλους τους κόσμους, καθώς και στην οικοδόμηση του σώματος Φωτός μέσα του. Σώμα που θα αποτελούσε το όχημα για τη συνέχιση της συνείδησης μετά το θάνατο του φυσικού σώματος και την έξοδο από τον κύκλο των επαναλαμβανόμενων ενσαρκώσεων μέσα στην ίδια κατάσταση συνείδησης.

Μια από αυτές τις πρακτικές, αφορούν στα Μάνταλας Ενέργειας. Πρόκειται για σύμβολα, το καθένα με τη δική του ζωή, βασισμένα στη δομή της ίριδας του ματιού, ενεργοποιημένα μέσα από τη σύγχρονη Εσσαϊκή Παράδοση και τον σύγχρονο Εσσαίο Δάσκαλο Ολιβιέ Μανιταρά.

Η λέξη «μάνταλα» κατάγεται από τα αρχαία σανσκριτικά και σημαίνει «κύκλος». Μέσα στον αστρολογικό συμβολισμό, ο ζωδιακός, ως απεικόνιση του σύμπαντος, αντιπροσωπεύεται από έναν κύκλο και ο Ήλιος, ο βασιλιάς των άστρων, από έναν κύκλο με μια κουκίδα στη μέση. Ο κύκλος και η σπείρα είναι σύμβολα του σύμπαντος, της τελειότητας, της εξέλιξης, της δημιουργίας και του Δημιουργού. Όλα τα γεωμετρικά και συμβολικά σχήματα προέρχονται από τον κύκλο.

Κατά τον ίδιο τρόπο, ένα Μάνταλα Ενέργειας είναι ένα μαγικό σχέδιο που αντιπροσωπεύει τη δύναμη του Όλου. Αυτή η δύναμη συνδέεται με τη γνώση των αέναων ανταλλαγών μεταξύ του κέντρου και της περιφέρειας. Το κέντρο συμβολίζει το πνεύμα και η περιφέρεια αντιπροσωπεύει τη ζωντανή ύλη. Το να έρχεσαι κοντά στο κέντρο σημαίνει να αποκτάς γνώση, σταθερότητα, δημιουργικότητα, να βάζεις διάνοια και τάξη στη ζωή σου. Το κέντρο είναι μια απεικόνιση του πνεύματος του Θεού, το πνεύμα μέσα σε όλα τα πνεύματα, ενώ η σπείρα που συνδέεται με την περιφέρεια συμβολίζει τη Μητέρα, τη ζωντανή ψυχή μέσα σε όλες τις ψυχές. Είναι μέσα από την ψυχή που κάποιος μπορεί να βρει τη χαρά, την ευτυχία, την ολοκλήρωση.

Σε ένα Μάνταλα Ενέργειας, το πνεύμα, η ψυχή και το σώμα είναι τέλεια συνδεδεμένα. Το σώμα είναι η περιφέρεια, η ψυχή είναι η ακτίνα, και το πνεύμα είναι το κέντρο του κύκλου. Μέσα από αυτήν τη δομή βρίσκουμε, επίσης, την εικόνα της πυραμίδας και του ιερού βουνού, όπου η ψυχή ανέρχεται, για να συγχωνευτεί με το Θεϊκό πνεύμα. Ένα Μάνταλα Ενέργειας είναι μια αναπαράσταση του ιερού βουνού, που μας μιλά για την αδιάκοπη συγχώνευση του Θεϊκού Πνεύματος με τη Μητέρα του κόσμου.
Η φύση χρησιμοποιεί τα μάνταλας, για να μετασχηματίσει τις ενέργειες, να τις εξευγενίσει. Τα Μάνταλας Ενέργειας μπορούν να μας καθοδηγήσουν κατά τη διάρκεια του διαλογισμού, αλλά, επίσης, και μέσα στην καθημερινή δράση. Μας προσκαλούν να δημιουργήσουμε το δικό μας μάνταλα, να γίνουμε μέρος του ρυθμού της ζωής, να επικεντρωθούμε στο ουσιαστικό, να βάλουμε τάξη μέσα μας και γύρω μας, να γίνουμε αυθεντικοί, αληθινά προσανατολισμένοι προς την εσωτερική ζωή, δημιουργοί ομορφιάς, αρμονικών χρωμάτων, ήχων, ρυθμών. Το σώμα από μόνο του δεν περιέχει μεγάλα αποθέματα ενέργειας. Η ανεξάντλητη πηγή κατοικεί μέσα στην ψυχή και στο πνεύμα. Αυτοί που κατορθώνουν να τα φτάσουν γίνονται οι ίδιοι μάνταλας, κύκλοι φωτός και αγάπης. Από τη στιγμή, λοιπόν, που γίνεις ένα μάνταλα, όλες οι σπείρες μέσα σου και γύρω σου εξισορροπούνται, στροβιλίζονται αρμονικά με το κέντρο, το οποίο το ίδιο είναι κεντραρισμένο στο Θεϊκό Πνεύμα. Είναι ο στόχος του κάθε ανθρώπου να κάνει τη ζωή του ένα μάνταλα, ακτινοβολώντας, σε αρμονία με την ιερή τάξη του κόσμου και των κόσμων.


Πρακτική μέθοδος χρήσης ενός Μάνταλα Ενέργειας
Ανανέωσε τις δυνάμεις σου:

Αφιέρωσε λίγο χρόνο, για να ανανεώσεις τις δυνάμεις σου, ατενίζοντας ένα Μάνταλα Ενέργειας, με την πρόθεση να απορροφηθείς από το σύμπαν του.
Αρχικά, κοίταξε τα χρώματά του, τα σχήματά του και επίτρεψε στον εαυτό σου να νιώσει την πληρότητα, που πηγάζει μέσα από την εκπληκτική αρμονία του.
Έπειτα, προσπάθησε να αντιληφθείς την ενέργειά του, την ψυχή του και τη διάνοιά του. Αυτό, μπορεί να ανάψει μέσα σου το φως μιας νέας αντίληψης του εαυτού σου και όλων όσα σε περιβάλλουν.
Ο στόχος αυτής της πρακτικής είναι να αντιληφθείς την ενεργειακή αύρα του μάνταλα και να εισχωρήσεις μέσα της, ώστε να λάβεις την ευλογία της. Αυτό θα αυξήσει την ενέργεια και τη συνειδητότητά σου. Το να αυξάνεις τη δημιουργική σου ενέργεια είναι μια ανάγκη που δεν είναι δύσκολο να ικανοποιείται. Χρειάζεται να επιτρέπεις στην αύρα του μάνταλα να τονώνει τη ζωτικότητα σε όλα τα μέρη του σώματός σου. Αυτό επιτυγχάνεται με τη θέληση και τη φαντασία. Από τη στιγμή που εμφανιστεί κάποιο αποτέλεσμα, το Μάνταλα Ενέργειας ενεργοποιείται, ακτινοβολεί και δρα πάνω στο σπίτι σου, στο σώμα σου, στη ζωτικότητά σου, στη συνειδητότητά σου και στο πεπρωμένο σου. Το Μάνταλα Ενέργειας συνδέει τον ουρανό και τη γη μέσα σου και ανοίγει την αντίληψη του εσωτερικού Φωτός. (μέσα από το βιβλίο Τhe Power of Energy Mandalas του Ολιβιέ Μανιταρά)

Τα Μάνταλας Ενέργειας του Ολιβιέ Μανιταρά χρησιμοποιούνται, σήμερα, από εναλλακτικούς θεραπευτές, ζωγράφους, μουσικούς, ψυχοθεραπευτές, αλλά και ανθρώπους που επιθυμούν να εργαστούν για την αυτοβελτίωση και τη αυτοθεραπεία τους.

www.essenia.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια