♫♪♪..Μέσα στη μουσική υπάρχει χώρος να κοιμηθεί ο άνεμος μαζί του να ταξιδέψουμε κι εμείς ♪♫♪
«Ανάμεσα στο φως και τη σκιά ένα μακρύ ταξίδι στο χώρο των συναισθημάτων και της μουσικής…»♫♪♪..taste the Love side of life ♪♫♪You are listening to Travellers Web Radio 24 hours a day..

Latest Post

ASTRAL--Η Μουσική του Ζωδιακού Κύκλου.

Τρίτη, 20 Οκτωβρίου 2015

"Το σύμπαν αποτελεί μία Ενότητα, όπου όλα βρίσκονται σε σύνδεση. Είμαστε φράκταλ, μοναδικοί συνδυασμοί. Φωτιά, Γη, Αέρας, Νερό. Ήχος. Κάθε κομμάτι του Σύμπαντος βρίσκεται μέσα μας. Υπάρχει μία σύνδεση ανάμεσα στον Ουρανό και τη Γη. Υπάρχει αρμονία στα Αστέρια και τους Πλανήτες. Είμαστε μουσική. Αυτό είναι ένα ταξιδι, ένα μουσικό ταξίδι μέσα στα ζώδια του Ζωδιακού κύκλου. Αυτό είναι το ASTRAL." [από την εισαγωγή του βίντεο].
Το ASTRAL είναι το δεύτερο άλμπουμ του συνθέτη Fran de Lobster και αποτελεί ένα μουσικό ταξίδι μέσα από τα 12 ζώδια του ζωδιακού κύκλου, 12 μουσικά κομμάτια ένα για κάθε ζώδιο.


Ο συνθέτης μιλώντας για το έργο του αναφέρει: το ASTRAL είναι ένα πολύ ιδιαίτερο πρότζεκτ γιατί συνδυάζει δύο από τις μεγάλες μου αγάπες: τη μουσική και την αστρολογία. Δουλεύω πάνω σε αυτό μαζί με τη σύζυγό μου την Ivi, που είναι η αστρολόγος του πρότζεκτ για περισσότερο από 3 χρόνια [...] Δουλέψαμε μαζί σε διαφορετικές πόλεις και τοπία: η ίδια η ζωή είναι για εμάς μία έμπνευση. Το άλμπουμ αποτελεί ένα μουσικό ταξίδι με μουσικά όργανα από όλο τον κόσμο και με πολύ διαφορετικές μουσικές επιρροές. Από κλασική μουσική έως αφρικανικά τύμπανα, από ambient και ηλεκτρονική μουσική, από τα mantras και ragas της Ινδίας εμπνεύστηκα από αυτά και τους μουσικούς όλου του κόσμου."


Ο Ζωδιακός κύκλος είναι μία Μαντάλα (Mandala) που αναπτύσσεται γύρω από 12 κινήσεις. Αυτό που ήθελα είναι να μεταδώσω είναι η  προσωπική μου εμπειρία ξεδιπλώνοντας το Ζωδιακό κύκλο μέσα από τη μουσική. Το αποτέλεσμα συνδέει τους ήχους της Ανατολής και της Δύσης, τους ήχους της αρχαίας και της μοντέρνας μουσικής.


"Το ASTRAL είναι ένα άλμπουμ εμπνευσμένο από τη μελέτη πάνω στο Ζωδιακό, όπου κάθε ζώδιο έχει αντιστοιχηθεί σε ένα ξεχωριστό μουσικό κομμάτι. Η εμπειρία της συνθεσης κομματιών για κάθε ζώδιο ήταν εκπληκτική. Κάθε μήνα μελετούσαμε και εξετάζαμε κάθε ζώδιο ξεχωριστά και κάναμε το καλύτερο που μπορούσαμε για να το προσεγγίσουμε μουσικά. [...] Το πρώτο χρόνο του πρότζεκτ συνέθεσα 12 πρότυπα μουσικά θέματα και τα επόμενα δύο χρόνια έκανα τις βελτιώσεις που χρειάζονταν, ώστε να έχουμε ένα ολοκληρωμένο άλμπουμ το 2015. Το επόμενο βήμα είναι να τελειοποιηθεί η ποιότητα του ήχου και να κυκλοφορήσει κανονικά στο κοινό."

"Όταν σκέφτηκα αυτή την ιδέα, νόμιζα ότι ηταν τρελή και αδύνατο να πραγματοποιηθεί [...] Ξεκινήσαμε με το πρώτο βίντεο, με το ζώδιο του Κριού το Μάρτιο του 2012 και το πρότζεκτ απογειώθηκε."
Εάν θέλετε να συμμετέχετε στην ολοκλήρωση αυτού του πρότζεκτ και να μάθετε περισσότερα για τους συντελεστές του, μπορείτε να κάνετε μία δωρεά στο παρακάτω λινκ για να προ-παραγγείλετε το άλμπουμ: https://www.kickstarter.com/projects/frandelobster/astral-the-music-of-the-zodiac

Αρχαιογνωσία Στο Φως Των 'Αστρων

Share this article :

Σας αρεσει το Ραδιο ταξιδευτες?

Follow by Email

All media found on this site is for informational purposes only. Record label and music copyrights are held by their respective companies and are in no way affiliated with this site.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

 
Support : Ράδιο Ταξιδευτές
Copyright © 2011. Ράδιο Ταξιδευτές - All Rights Reserved

Proudly powered by Travellers Web Radio